Med turens hittil beste værmelding gjorde vi nok et forsøk på en tidlig start, og allerede da jeg var ute i et nødvendig ærend noen minutter over seks, forstod jeg at vi hadde en fin dag i vente. Det var en lyseblå og stille morgen. Helt stille. Vinterstille. Jeg måtte stoppe opp og ta av meg luen: Ja, det var virkelig helt stille, og i horisonten begynte det første tegnet til blått morgenlys å tegne fjellene i silhuett.

Dagbok, 18. februar 2014

Februar er måneden lyset kommer tilbake, og solen så smått begynner å varme igjen; det hardeste av vinteren er over og årets siste sjanse til å oppleve den totale vinterstillheten man bare finner i høyfjellet tidlig på klare og kalde morgener i januar og februar. Vi feirer lyset med et utvalg ganske forskjellig musikk for blåsekvintett: Programmet rammes inn av Jan Inge Moksnes’ svingende små stykker, som deler sin folkemusikalske inspirasjon med Harald Sæveruds Slåtter og stev fra Siljustøl. Maurice Ravels mesterverk Le Tombeau de Couperin består av flere små danser etter mønster fra barokken, og vi har med oss en av de klassistiske kvintettene til Franz Danzi, én av de som var med på å gjøre blåsekvintetten til en fast besetning.

Konserten presenteres på Kulturburet på Frosta lørdag 23. februar kl 18:00 og i Rådhussalen på Trondheim Folkebibliotek søndag 24. februar kl 13:00. Søndagskonserten er del av Trondheim Symfoniorkesters venneforenings konsertserie.

Dette prosjektet er mulig å gjennomføre takket være innvilget støtte fra Trondheim Kommune og Norsk Kulturråd.

23. februar 2019
kl 18:00
Kulturburet
Moksnes Mellom
Moksnesvegen 119
7633 Frosta

Voksne: 200 kr
Barn under 12 år gratis
Enkel servering

Moksnes Mellom Moksnesvegen 119 7633 Frosta

24. februar 2019
kl 13:00
Rådhussalen (2. etasje)
Trondheim Folkebibliotek
Inngang Kongens Gate

Konserten er støttet av Trondheim Symfoniorkesters venneforening og er gratis

Trondheim Folkebibliotek inng. Kongens Gate, 2. etg.