Wabi-sabi

Ingenting varer, ingenting blir noensinne helt ferdig. Den logiske konsekvensen er at ingenting kan være perfekt – selv ikke i et velfrisert liv på sosiale medier. Eller, på japansk: Wabi-sabi – et estetisk og filosofisk ståsted som finner det vakre der det er minst åpenbart og minner oss om hvor umulig illusjonen om perfeksjon er. Samtidig blir vi minnet på hvordan den gjennomgående materialismen som er nødvendig for et samfunn rigget for vekst ikke nødvendigvis er noen naturgitt forutsetning for et godt liv.

Bli med når en av landets ledende blåsekvintetter, Mistral blåsekvintett, gjennom fem ulike innfallsvinkler undersøker om konsertformen kan tas i bruk for å streke opp et omriss rundt noe som ikke lar seg beskrive med ord. I tillegg til musikken vil ensemblet stille ut fem fotografier med tilhørende tekst, et visuelt forsøk på å belyse de fem samme innfallsvinklene gjennom et granskende blikk rettet mot hver enkelt musikers favorittkopp.

Konsertene er støttet av Kulturrådet, Bergesenstiftelsen, Oslo kommune og Trondheim kommune. På grunn av smittevern og -sporing vil det kun være anledning til å kjøpe billett på forhånd.

Billetter, Oslo: https://scenehus.ticketco.events/no/nb/e/mistral_blaasekvintett_wabisabi

Billetter, Trondheim: https://nimuser.hoopla.no/sales/wabisabi

17. oktober 2020
kl 12:00
Gamle Raadhus Scene

Christiania torv 1, Oslo

18. oktober 2020
kl 19:00
Kafé Ni Muser

Bispegata 9, Trondheim

Voksne: 200 kr
Barn/student: 100 kr

Kun forhåndssalg, se teksten til venstre.