Mistral og Kostopoulos i Bodin kirke

På skuddårsdagen frir Mistral blåsekvintett til publikum i Bodø med tre ganske ulike verk for blåsere og klaver, fra vår egen tid og tilbake til Beethoven.

I den stormfulle måneden februar passer det å innlede med et bestillingsverk fra Nordavind-satsningen til ensemblet, verket fødest stadig av Magnar Åm, komponert i 2022. Dette énsatsige verket gir anledning til å møte både kjærlighetsoboen og bassklarinetten i denne komponistens helt særegne klangverden. Se komponisten selv fortelle om musikken her: https://www.youtube.com/watch?v=BCm8jEQ7nrs

Som et mellomspill presenterer fløytisten vår, Siri, et av verkene som ble skrevet til konkurransen ved Pariskonservatoriet på midten av 1900-tallet: Henri Dutilleux’ sonatine for fløyte og klaver, i samspill med bodøværingen Dimitris Kostopoulos, som vi har gjort flere prosjekter sammen med de siste årene.

I kveldens hovedverk får fløytisten fri mens de resterende fire blåserne og pianisten fremfører Ludwig van Beethovens pianokvintett i ess-dur, et ungdomsverk med klare referanser til Mozarts verk for samme besetning.

Konserten er støttet av Creo, Kulturråde, Fond for utøvende kunstnere og Bodø kommune

29. februar 2024
kl 19:00
Bodin kirke

Voksne: 250 kr
Barn: 100 kr
Studenter: 100 kr

Bodin kirke, Bodø