Peter og ulven

Peter og ulven

Vi setter opp barneforestillingen vår på nytt, slik at enda flere barn skal få oppleve magien i levende musikk, fortelling og papircollage!

Peter bor sammen med bestefaren sin på en gård langt fra folk, hvor dyrene er de eneste vennene hans. Utenfor gjerdet ligger den mørke skogen, og dit får ikke Peter gå, for i skogen bor den stygge ulven. Selvfølgelig gjør han ikke som bestefar sier, og ganske riktig kommer ulven luskende – nå må Peter overvinne frykten og bruke fantasien om han skal redde skinnet på seg selv og vennene sine.

Akkompagnert av Sergei Prokofievs udødelige musikk spilt av en av landets ledende blåsekvintetter, Mistral blåsekvintett, får historien om Peter og ulven liv gjennom skuespilleren Thea Borring Landes stemme, samtidig som Nina Nordal Rønne — en av våre fremste barnebokillustratører — illustrerer eventyret i sanntid med saks, papir og limstift. Dette blir et gledelig gjensyn med Peter og ulven til live musikk, live fortelling og live papircollage!

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd og Bergesenstiftelsen.

18. september 2021
kl 13:00
Furuset bibliotek

Forestillingen er gratis, men du må reservere billetter

Trygve Lies Plass 5, 1051 Oslo

Forestillingen spilles ved flere andre biblioteker for inviterte skoleklasser.


In the wind

In the wind

MERK: Mistral blåsekvintett følger nasjonale og lokale føringer. Konserten på Hønefoss gjennomføres som planlagt, men med redusert kapasitet (førstemann til mølla, se link under), mens konserten i Oslo er avlyst pga lokale retningslinjer.

Det er november, og de milde sommervindene som stryker en varsomt over kinnet er byttet ut med sitt bryskere motstykke i høstens repertoar av vær som varsler at årstidene skifter. Vi er oppkalt etter en beryktet nordavind og kaller opp konserten etter vårt første bestillingsverk, «In the wind» av Ståle Kleiberg, som blir å høre for første gang noensinne på konsertene 14. og 15. november.

I tillegg viderefører vi det inspirerende samarbeidet med den prisbelønte pianisten Dimitris Kostopoulos og setter opp Mozarts magiske pianokvintett sammen med den mindre spilte sekstetten til Ludwig Thuille, romantisk musikk av øverste klasse.

Konserten spilles som formiddagskonsert på Nynorskens hus i Oslo sentrum lørdag formiddag og i den nydelige nye Hønefoss kirke søndag kveld.

Velkommen inn i varmen!

Konsertene er støttet av Kulturrådet, Ringerike kommune, Oslo kommune, Creo (tidligere musikernes fellesorganisasjon), Fond for utøvende kunstnere og Det norske komponistfond.

Vi anbefaler å kjøpe billetter på forhånd, da dette letter myndighetenes arbeid med smittesporing, men det blir selvfølgelig mulig å kjøpe i døren også; vi vil da samle inn navn og telefonnummer til smittesporing på stedet.

Kjøp billetter til konserten i Oslo her: KONSERTEN I OSLO ER AVLYST
Kjøp billetter til konserten i Hønefoss her: https://mistralblasekvintett.ticketco.events/no/nb/m/e/in_the_wind_honefoss

Mistral blåsekvintett er, i likhet med arrangørene der vi leier lokale, opptatt av at det skal være trygt å gå på konsert, og vi følger alle nasjonale, regionale og lokale pålegg og legger til rette for en gjennomføring der alle kan holde tilstrekkelig avstand og føle seg trygge.

14. november 2020
AVLYST
Nynorskens hus

Nynorskens hus

15. november 2020
kl 18:00
Hønefoss kirke

Hønefoss kirke

Voksne: 200 kr
Studenter/barn: 100 kr


Wabi-sabi

Wabi-sabi

Ingenting varer, ingenting blir noensinne helt ferdig. Den logiske konsekvensen er at ingenting kan være perfekt – selv ikke i et velfrisert liv på sosiale medier. Eller, på japansk: Wabi-sabi – et estetisk og filosofisk ståsted som finner det vakre der det er minst åpenbart og minner oss om hvor umulig illusjonen om perfeksjon er. Samtidig blir vi minnet på hvordan den gjennomgående materialismen som er nødvendig for et samfunn rigget for vekst ikke nødvendigvis er noen naturgitt forutsetning for et godt liv.

Bli med når en av landets ledende blåsekvintetter, Mistral blåsekvintett, gjennom fem ulike innfallsvinkler undersøker om konsertformen kan tas i bruk for å streke opp et omriss rundt noe som ikke lar seg beskrive med ord. I tillegg til musikken vil ensemblet stille ut fem fotografier med tilhørende tekst, et visuelt forsøk på å belyse de fem samme innfallsvinklene gjennom et granskende blikk rettet mot hver enkelt musikers favorittkopp.

Konsertene er støttet av Kulturrådet, Bergesenstiftelsen, Oslo kommune og Trondheim kommune. På grunn av smittevern og -sporing vil det kun være anledning til å kjøpe billett på forhånd.

Billetter, Oslo: https://scenehus.ticketco.events/no/nb/e/mistral_blaasekvintett_wabisabi

Billetter, Trondheim: https://nimuser.hoopla.no/sales/wabisabi

17. oktober 2020
kl 12:00
Gamle Raadhus Scene

Christiania torv 1, Oslo

18. oktober 2020
kl 19:00
Kafé Ni Muser

Bispegata 9, Trondheim

Voksne: 200 kr
Barn/student: 100 kr

Kun forhåndssalg, se teksten til venstre.


Peter og ulven

Peter og ulven

Peter bor sammen med bestefaren sin på en gård langt fra folk, hvor dyrene er de eneste vennene hans. Utenfor gjerdet ligger den mørke skogen, og dit får ikke Peter gå, for i skogen bor den stygge ulven. Selvfølgelig gjør han ikke som bestefar sier, og ganske riktig kommer ulven luskende – nå må Peter overvinne frykten og bruke fantasien om han skal redde skinnet på seg selv og vennene sine.

Akkompagnert av Sergei Prokofievs udødelige musikk spilt av en av landets ledende blåsekvintetter, Mistral blåsekvintett, får historien om Peter og ulven liv gjennom skuespilleren Hanne Mathisen Hagas stemme, samtidig som Nina Nordal Rønne — en av våre fremste barnebokillustratører — illustrerer eventyret i sanntid med saks, papir og limstift. Dette blir sannsynligvis første gang du kan oppleve klassikeren Peter og ulven med live musikk, live fortelling og live papircollage!

Prosjektet er støttet av Norsk Kulturråd.

21. februar 2020
kl 11:00
Tøyen bibliotek

Tøyen bibliotek, Oslo

22. februar 2020
kl 13:00
Grünerløkka bibliotek

Grünerløkka bibliotek, Oslo

Forestillingene er gratis


Vestlandsturné 2019

Vestlandsturné 2019

Den siste uken i november 2019 kan du oppleve Mistral blåsekvintett fremføre noe av den mest sentrale musikken i repertoaret for denne besetningen ved tre ulike steder på vestlandet:

  • 25. november kl 19:30 på Lauget kaffi og kultur på Sandane
  • 26. november kl 19:30 i Ørsta kyrkje
  • 27. november kl 19:00 på Sobra Scene (tidligere Avholdshjemmet) i Ålesund

I tillegg besøker kvintetten musikklinjene ved Firda vgs og Volda vgs med et konsertforedrag bygget rundt utviklingen i litteraturen for besetningen vår og det å spille kammermusikk.

Program:

  • Jan Inge Moksnes: Vårslått
  • Anton Reicha: Kvintett i ess-dur, opus 88 nr 2
  • Harald Sæverud: Slåtter og stev frå Siljustøl
  • Carl Nielsen: Kvintett

Billettene til alle konsertene koster kr 200,- for voksne og kr 100,- for barn. På konserten i Ørsta kommer elever i kulturskolen inn gratis, et tiltak som er støttet av kommunen.

Turnéen er støttet av Norsk Kulturråd, Fond for utøvende kunstnere og Ørsta kommune.

25/11 2019
kl 19:30
Lauget, Sandane

Lauget kaffi og kultur

26/11 2019
kl 19:30
Ørsta kyrkje

Ørsta kyrkje

27/11 2019
kl 19:00
Sobra Scene
Ålesund

Sobra scene

Voksne: 200 kr
Barn: 100 kr


Kvintett og klaver

Kvintett og klaver

Velkommen til konsert og sesongstart for Mistral!

Vi har fått med oss den prisbelønte gresk-norske pianisten Dimitris Kostopoulos og skal fremføre Mozarts pianokvintett og Poulencs sekstett for blåsere og klaver. I tillegg har pianisten med seg to små Schubert-stykker, og fløytisten vår skal spille et moderne islandsk stykke for solo fløyte.

Konserten er støttet av Kulturrådet.

6. september 2019
kl 19:00
Røa kirke

Voksne: 200 kr
Barn: 100 kr

Røa kirke, Oslo

7. september 2019
kl 19:00
Drøbak kirke

Voksne: 200 kr
Barn: 100 kr

Drøbak kirke, Drøbak

L’école française

L’école française

Vi møtte tidlig opp den dagen. I vrimleområdet innenfor hovedinngangen hang listene, fortegnelsene over hvem som hadde oppnådd hvilke resultater i de ulike fagene. Knallhardt. Men det var her, her det skjedde. All historien i veggene som til nå hadde vært ord i et klasserom. Som tente lys satt vi og hørte på timene inne på de sparsommelig innredede kontorene; alt gikk på fransk, og det gikk fort. Musikkstudenter på skoletur. Conservatoire national supérieur de musique et de danse de Paris.

Mistral blåsekvintett, oppkalt etter en berømt og beryktet fransk vind, gir seg i kast med den franske skolen og prøver å finne ut av denne tradisjonen som har vært så avgjørende spesielt for treblåserne. Vi begynner med musikk for teaterscenen av Jacques Ibert, og vi leter frem udødelige verker av impresjonistenes frontkjempere Maurice Ravel og Claude Debussy, før vi avslutter med kvintetten skrevet av mannen som egenhendig grunnla den legendariske franske fløyteskolen, Paul Taffanel.

Konserten er støttet av Kulturrådet og Creos vederlagsfond

16. mai 2019
kl 19:00
Hønefoss kirke

Voksne: 200 kr
Barn: 100 kr

Hønefoss kirke

19. mai 2019
kl 19:30
Villa Møllebakken
Tønsberg

Billettering ved Villa Klassisk
Enkel servering av fransk mat

Villa Møllebakken

Blidemorgen

Med turens hittil beste værmelding gjorde vi nok et forsøk på en tidlig start, og allerede da jeg var ute i et nødvendig ærend noen minutter over seks, forstod jeg at vi hadde en fin dag i vente. Det var en lyseblå og stille morgen. Helt stille. Vinterstille. Jeg måtte stoppe opp og ta av meg luen: Ja, det var virkelig helt stille, og i horisonten begynte det første tegnet til blått morgenlys å tegne fjellene i silhuett.

Dagbok, 18. februar 2014

Februar er måneden lyset kommer tilbake, og solen så smått begynner å varme igjen; det hardeste av vinteren er over og årets siste sjanse til å oppleve den totale vinterstillheten man bare finner i høyfjellet tidlig på klare og kalde morgener i januar og februar. Vi feirer lyset med et utvalg ganske forskjellig musikk for blåsekvintett: Programmet rammes inn av Jan Inge Moksnes’ svingende små stykker, som deler sin folkemusikalske inspirasjon med Harald Sæveruds Slåtter og stev fra Siljustøl. Maurice Ravels mesterverk Le Tombeau de Couperin består av flere små danser etter mønster fra barokken, og vi har med oss en av de klassistiske kvintettene til Franz Danzi, én av de som var med på å gjøre blåsekvintetten til en fast besetning.

Konserten presenteres på Kulturburet på Frosta lørdag 23. februar kl 18:00 og i Rådhussalen på Trondheim Folkebibliotek søndag 24. februar kl 13:00. Søndagskonserten er del av Trondheim Symfoniorkesters venneforenings konsertserie.

Dette prosjektet er mulig å gjennomføre takket være innvilget støtte fra Trondheim Kommune og Norsk Kulturråd.

23. februar 2019
kl 18:00
Kulturburet
Moksnes Mellom
Moksnesvegen 119
7633 Frosta

Voksne: 200 kr
Barn under 12 år gratis
Enkel servering

Moksnes Mellom
Moksnesvegen 119
7633 Frosta

24. februar 2019
kl 13:00
Rådhussalen (2. etasje)
Trondheim Folkebibliotek
Inngang Kongens Gate

Konserten er støttet av Trondheim Symfoniorkesters venneforening og er gratis

Trondheim Folkebibliotek
inng. Kongens Gate, 2. etg.

Unter den Linden

Det er første gang i dag, første gang jeg puster frostrøyk denne høsten. Mange av bladene har alt sluppet taket i lindetrærne som i stille givakt fletter grenene sammen i den skjøre luften mellom meg og den stadig blekere morgenhimmelen. Løvet rasler mellom føttene på meg og skjuler sporene etter enda et menneske som har tatt denne veien – i viktige og uviktige ærend – unter den Linden.

Vi vil ønske dere velkommen til konsert med Franz Danzis blåsekvintett i g-moll, en sprudlende klassisistisk start på en sen høstkveld i historiske omgivelser, og en referanse til komponisten Anton Reicha, som regnes for å være den som innstiftet blåsekvintetten som fast besetning. Hakk i hæl følger Samuel Barbers Summer Music, et tilbakeblikk på den årstiden som er i ferd med å tre til side for sin kjøligere søster. Hun representeres etter pause ved den friske brisen fra György Ligetis villstyrige seks bagateller, som slett ikke er så bagatellmessige, før konserten rundes av med et av mange arrangementer av det som opprinnelig var et pianoverk av Maurice Ravel, men som nå er vel så kjent i hans eget arrangement for symfoniorkester: Le Tombeau de Couperin, et moderne verk bygget opp som en tradisjonell dansesuite fra barokkomponisten Couperins tid, til minne om venner av komponisten som falt i første verdenskrig.

9. september 2018
kl 19:00
Linderud gård

Voksne: 200 kr
Honnør: 150 kr
Studenter/elever: 50 kr
Barn < 16 år: gratis

Linderud gård

Summer Music

Det var den sommeren jeg var alene hjemmefra, og hver gang jeg hører den sangen, er det som om jeg fraktes tilbake, flyvende høyt over alle årene som har passert, og igjen er tretten år, lett solbrent og uendelig lykkelig over en grønn farris som endelig slukker tørsten etter flere timer vannløs på saltvann. Hva sangen heter vet jeg fortsatt ikke, men jeg vet at jeg den dag i dag foretrekker farrisen grønn. Denne sommeren fikk, som så mange somre siden, sitt eget lydspor, sin summer music.

Konserten åpner med Jaques Ibèrts tre små stykker, korte stemningsbilder fra somre vi husker. Deretter følger konsertens tittelverk, Summer Music av Samuel Barber, en varm og endeløs sommer, en idealsommer slik vi har forestilt oss den gjennom de knallrosa popkulturbrillene vi har arvet fra USA. Som avslutning har vi valgt et av de største verkene i litteraturen for denne besetningen: Carl Nielsens kvintett, som er langt mer symfonisk anlagt og varsler om at sommeren en gang tar slutt.

5. juli 2018
kl 20:00
Hurumsalen

Voksne: 100 kr
Studenter: 50 kr
Barn < 16 år: gratis

Josefines gate 15, Oslo